Премиера на книгата „Голямата работа“ за Габрово – 5 декември, 17.30 ч, Регионална библиотека „Априлов-Палаузов“

Събитието във фейсбук

Каня всички габровци и гости на града на представянето на книгата. Това, което мога да обещая, е, че няма да скучаете.

Прибирате се от работа или училище. Денят е бил тежък и рутинен. Без охота свършвате домашните си задължения и се изпъвате на дивана. Искате да се откъснете за час-два от ежедневието, да попаднете в един друг свят. Хващате книга в ръка и го постигате. Интересно ви е да разберете какво вълнува авторът, пишейки дадена книга? Попитайте го!

За книгата:

И във втората си книга „Голямата работа“ Пламен Петков ни среща с Иван Галинов – детективът, разплитащ сложните криминални казуси. Но тук авторът е включил много по-разнородни по съдържание разкази. В повечето от тях разкрива съвременната българска действителност в цялата ѝ бруталност, корупция, липсата на правосъдие, немотията и несгодите на обикновения българин. Героите са живи персонажи, които човек може да съпостави с реални хора от заобикалящия го свят.

За пръв път виждаме Пламен Петков и като сатирик и ни напомня на майсторите в жанра. Сатирата му е остра и актуална по Ботевски, както и включените стихотворения. В тази книга авторът е многоцветен. На места ще ви разсмее, на други разплаче, а на трети остави без дъх.

Пламен Петков изгражда интересни и увлекателни сюжети на своите разкази. Те държат будно вниманието на читателя за случващото се, увличат го в разнищването, раздиплянето съдбата на героите.

Крум Гергицов (рецензент)