Премиера на новата ми книга „Голямата работа“ и миналогодишната „Престъпни мисли“ в Казанлък

Прибирате се от работа или училище. Денят е бил тежък и рутинен. Без охота свършвате домашните си задължения и се изпъвате на дивана. Искате да се откъснете за час-два от ежедневието, да попаднете в един друг свят. Хващате книга в ръка и го постигате. Интересно ви е да разберете какво вълнува автора, пишейки дадена книга? Попитайте го!

Час и място на срещата – 04.10.2018 г. от 17.30 ч. в Културно-информационен център, Казанлък. Организатор – Община „Казанлък“ и Общинска библиотека „Искра“ – Казанлък.

 

Събитието във фейсбук

 

„Голямата работа“:

И във втората си книга „Голямата работа“ Пламен Петков ни среща с Иван Галинов – детективът, разплитащ сложните криминални казуси. Но тук авторът е включил много по-разнородни по съдържание разкази. В повечето от тях разкрива съвременната българска действителност в цялата ѝ бруталност, корупция, липсата на правосъдие, немотията и несгодите на обикновения българин. Героите са живи персонажи, които човек може да съпостави с реални хора от заобикалящия го свят.

За пръв път виждаме Пламен Петков и като сатирик и ни напомня на майсторите в жанра. Сатирата му е остра и актуална по Ботевски, както и включените стихотворения. В тази книга авторът е многоцветен. На места ще ви разсмее, на други разплаче, а на трети остави без дъх.

Пламен Петков изгражда интересни и увлекателни сюжети на своите разкази. Те държат будно вниманието на читателя за случващото се, увличат го в разнищването, раздиплянето съдбата на героите.

                                                                                                               Крум Гергицов (рецензент)

„Престъпни мисли“:

Млада жена е убита на рождения си ден.
Брокер остава без работа, но на следващата сутрин се събужда като богат наследник.
В центъра на Русе се леят шампанско и безалкохолни, внезапно един от празнуващите умира.
Мъж загубва живота си при инсценирана катастрофа.
Световната футболна купа е открадната, а един българин се оказва в епицентъра на събитията. Дали  ще бъдат заловени крадците, зависи от неговата находчивост, хладен ум и смелост.

„Пламен Петков има усет за криминалния ход и го гради с познанията и точността на професионален следовател. Стилът му е на разказвач, който гради без излишно разточителство и обяснителни отклонения. Затова върви динамично и настъпателно. В образа на Иван Галинов авторът е създал своя Еркюл Поаро (героят от романите на Агата Кристи), своя Филип Марлоу (детективът от произведенията на Реймънд Чандлър).“

                                                                                              Крум Гергицов

 

плакат-Пламен-Петков-Казанлък-3_1